Øl er perfekt i selskap med mat – enten det dreier seg om det tradisjonelle norske kjøkken, eksotiske retter eller gourmetmiddagene. Sett øl på bordet! Det gir retten og samværet litt ekstra glede – også til hverdags.

Øl er et utmerket følge til all type mat, til og med til ost og desserter. Siden det er lite syre i øl er det lettere å matche øl enn vin til mat. Alkostyrken i vin kan også bedøve smaksløkene i større grad enn øl. Alkohol renser fett i munnen og i magen, men vin fjerner ikke fett i munnen like godt som øl som har en unik kombinasjon av både bitterhet og alkohol.

3 viktige prinsipper

Prinsippet er at smakene i mat og drikke skal utfylle hverandre og skape harmoni. Det er et mål å finne smaker og klanger som matcher hverandre og utfyller hverandre. For å finne riktig øl til maten finnes det ett par regler du kan ha som rettesnor:

  • Lett øl til lett mat
  • Fyldig øl til kraftig mat
  • Lett og friskt serveres før kraftig og bittert