Meny
Frydenlund Bayer

Frydenlund Bayer

Kategori:
Bayer/Mørk Lager
Alkoholprosent:
4,5%
Mat:
Storfe, Grillmat, Vilt, Lam
Frydenlund Bayer

Historie

I 1859 ble Frydenlund bryggeri grunnlagt av skipskaptein Mads Langaard. Bryggeriet ble lagt til løkka Frydenlund mot at bryggeriet ble hetende så. Mads Langaard var tidlig ute med å forstå viktigheten av merkevare og kvalitetskontroll, så i 1884 ble Frydenlunds varemerke, ML-stjernen, registrert som Norges første varemerke, og i 1886 fikk Frydenlund bryggeri Norges første bryggerilaboratorium. ML-stjernen pryder fortsatt Frydenlunds produkter. I 1977 ble Frydenlund fusjonert med Schous, og i 1978 selskapet tatt over av Nora Industrier som også eide Ringnes. I 1995 ble bryggeriproduksjonen flyttet til Ringnes. Bryggeribygningene fra Frydenlund bryggeri huser i dag OsloMet. Frydenlund Bayer brygges nå på Ringnes bryggeri.

Smak

Frydenlund Bayer har en varm kobberrød farge. Aromaen er preget av brødskorpe, halm og nøtter fra malt. Smaken er fyldig med preg av røstet malt og nøtter. Maltsødmen er godt balansert mot en moderat bitterhet.

Mat

Frydenlund Bayer egner seg godt til norsk husmannskost, spesielt da retter med kjøtt som har stekeskorpe. Grillmat, kjøttretter, høstretter, sopp, gryteretter, pølser, hamburger og de fleste oster.

Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her.

Næringsinnhold Per 100ml

Energi
175 kJ (42 kcal)
Fett
0 g
- hvorav mettet fett
0 g
Karbohydrater
4.3 g
- hvorav sukkerarter
0.3 g
Protein
0.4 g
Salt
0 g

Ingredienser

Vann, maltet bygg, humle. Allergener: Maltet bygg.