I 1859 ble Frydenlund bryggeri grunnlagt av skipskaptein Mads Langaard. Bryggeriet ble lagt til løkka Frydenlund mot at bryggeriet ble hetende så. Mads Langaard var tidlig ute med å forstå viktigheten av merkevare og kvalitetskontroll, så i 1884 ble Frydenlunds varemerke, ML-stjernen, registrert som Norges første varemerke, og i 1886 fikk Frydenlund bryggeri Norges første bryggerilaboratorium. ML-stjernen pryder fortsatt Frydenlunds produkter. Skipskapteinen så store muligheter for eksport av norsk øl, og Frydenlund var en viktig eksportør av øl til alle kontinenter frem til andre verdenskrig. Frydenlund Juleøl er et klassisk norsk juleøl, der de mørke maltsortene bidrar til mye sødme og røstet smak. Siden Frydenlund er opptatt av de gode smaksopplevelsene har vi også gitt ølet et hint av lakris. Vårt juleøl er brygget for å passe sammen med den tradisjonelle julematen.
Frydenlund Juleøl har en dyp rødbrun farge. Aromaen er rikt preget av mørke tørkede frukter, toffee, karamell, et hint av lakris og brødskorpe fra malt. Smaken er medium fyldig med karamell, ristet malt, lakris sjokolade og knekk.
Frydenlund Juleøl egner seg godt til tradisjonell norsk julemat som ribbe, pinnekjøtt, kalkun og lutefisk, eller ved siden av nøtter og rosiner.
Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her.
Vann, maltet bygg, humle og lakris. Allergener: Maltet bygg.