Meny
Patricia Medina

Patricia Medina

Produksjonsdirektør

Tørsteslukkeren

Ringnes’ produksjonsdirektør, Patricia Medina, og hennes team - sørger for at det norske folk får slukket sin ustoppelige tørst etter øl, brus og vann.

De om lag 500 ansatte ved anlegget på Gjelleråsen (av totalt ca 900 i Ringnes), Farris og Imsdal produserer hvert år om lag 400 millioner liter med drikkevarer. Det anslås at det nå er ansatte fra 26 ulike nasjonaliteter i virksomheten. Og 38 år gamle Patricia bidrar til mangfoldet.

-Jeg er fra Brasil, sier Patricia med et stort smil.

Ville oppleve verden
Helt presist er hun oppvokst i Rio de Janeiro og er datter av en far som var pilot og en mor som var engelsklærer. At hun tidlig fattet interesse for livet utenfor hjemlandet er derfor kanskje ikke så rart.

-Hele livet har jeg vært fast bestemt på å få meg en internasjonal karriere. Det har nok å gjøre med at vi reiste mye på grunn av min fars yrke. Jeg ble tidlig introdusert for verden, og det ga mersmak. For fjorten år siden satte hun seg på flyet og begynte å jobbe for Aker. Da Ringnes tidligere i år trengte ny produksjonsdirektør takket hun ja, og hun har ikke angret et sekund.

- Det har rett og slett vært utrolig spennende. Det er så mye energi her. Så stor grad av stolthet, sier hun videre.

Kvinne blant menn
Har du opplevd at det er krevende å være kvinnelig leder i en relativt mannsdominert produksjonsbransje?

-Nei. Jeg tenker ikke på det og har heller ikke opplevd at det har vært et problem. Jeg var første kvinne som ledet produksjon hos Aker Tranby. Nå er jeg den første kvinnelige produksjonsdirektøren på Ringnes. Det er jo litt gøy da, og jaggu på tide, sier hun med et smil, før hun legger til: - Jeg husker presidenten i et afrikansk land kom på besøk til anlegget vårt hos Aker. Da det gikk opp for ham at det var jeg som var leder i produksjon, utbrøt han med store måpende øyne: «Du er kvinne». Heldigvis har vi kommet litt lenger i Norge, smiler hun.

Lagspiller
Hvordan ønsker du å være som leder?

- Jeg ønsker å være en inspirerende leder. Jeg liker at vi får ting gjort. Sammen. Skal vi oppnå resultater må vi jobbe sammen. Derfor er jeg ekstremt opptatt av lagånd, utvikling og at vi har respekt for hverandre. Og så må vi ha det gøy på jobben. Vi bruker alt for mye tid på jobben til at vi kan tillate oss å ikke ha det gøy sammen, legger hun til.

Hva gjør deg sint?

-Det skal mye til. Jeg blir sjeldent sint. Men når ting er urettferdig blir jeg sint. At noen mennesker kan kjøpe seg til fordeler ved hjelp korrupsjon gjør meg sint og trist. Det skal ikke være sånn. Det er ikke rett.

Hvis du skulle gjort noe helt annet – hva skulle det vært?

Jeg tror jeg ville likt å være journalist eller antropolog. Det har nok å gjøre med at jeg er nysgjerrig på verden, smiler hun.

Hvem er ditt forbilde?

-Jeg må si pappa. Han håndterer stress uten å miste hodet. Og det er jo dumt å miste hodet når man trenger det

 

Se øvrige portrettintervjuer her. 

 

«Jeg var første kvinne som ledet produksjon hos Aker Tranby. Nå er jeg den første kvinnelige produksjonsdirektøren på Ringnes. Det er jo litt gøy da.»

Patricia Medina
Produksjonsdirektør i Ringnes

 

Navn: Patricia Medina
Alder: 38 år
Nasjonalitet: Brasil 
Stilling: Produksjonsdirektør 
Hobby: Tur og ski    

 

Ni kjappe med Patricia:
Ski eller løping = Ski
Ligge eller sitte på sofaen = Ligge 
Messi eller Marit Bjørgen = Bjørgen! 
Ferie i Norge eller utlandet = Utlandet 
Kjøtt eller fisk = Kjøtt 
A eller B menneske = B
Tog eller bil = Bil
Sjøen eller fjellet = Sjøen
Hund eller katt = Hund