Alkoholfrie varianter er et viktig satsingsområde for Ringnes, og nå har hele Munkholm-familien fått nytt design og nye bokser.
Flere og flere av oss velger øl uten alkohol, og fra i sommer kan alle fire variantene av Munkholm nytes iskalde rett fra kjøleskap i nytt design og praktiske 0,33-litersbokser.
– Enten du velger Munkholm Original, Fatøl, Bayer eller Weiss, får du nå ølet i enda mer attraktiv pakning, sier Pål Strutz hos Munkholm.
Inntil nylig ble Munkholm solgt i halvlitersbokser. Men etter å ha lyttet til ønskene fra forbrukerne om mindre størrelser, bestemte Ringnes seg for å droppe halvliteren og konsentrere seg om å gjøre Norges bestselgende øl uten alkohol enda mer tilgjengelig og forbrukervennlig.
Les også: Nå får norske butikker endelig kaldt alkoholfritt øl!
– I tillegg til at vi har valgt å redusere boksstørrelsen, har vi også ønsket å gi alle produktene en liten ansiktsløftning med et yngre og mer trendy design, sier Strutz.
– Med det nye designet ønsker vi å nå ut til en enda bredere målgruppe, og håper at flere skal få oppleve det friske og attraktive valget som Munkholm representerer.
Av Ringnes-kokk Hampus Malmqvist
Øl kan i mange tilfeller benyttes i stedet for vin i mat, men du bør da tenke på at du må kompensere for den bitterheten som øl kan gi – spesielt om maten skal kokes lenge. Du kan bruke litt sitron (skall eller saft) for å friske opp matretten.
4 eggeplommer
4 hvitløkfedd
Saft og fruktkjøtt fra 1 sitron
2 ss Dijon-sennep
5–6 dl rapsolje
0,5–1 dl Munkholm
Salt
Slik gjør du: Bruk stavmikser eller foodprosessor til å blande eggeplommer, hvitløk, sitronsaft og fruktkjøtt samt sennep til en smidig masse. Hell i olje svært sakte og forsiktig mens du lar stavmikser eller foodprosessor gå til du synes aiolien har en ønsket konsistens. Smak til med litt salt og bland i Munkholm. Velg Munkholm-type etter hvilken mat du skal servere aiolien til. Til skalldyr bør man velge Munkholm Weiss, til kyllingvinger passer det godt med en Munkholm Bayer. Aioli smaker godt i kombinasjon med potetbåter, kyllingvinger og godt brød.
1 kg kyllingvinger
5 hvitløkfedd
1 løk
3 l Munkholm Bayer
Salt
Olje til fritering
Slik gjør du: Kok opp øl med løk og salt, legg i kyllingvinger og la dem trekke (skal ikke koke) i rundt 20 minutter til de kjennes møre. Ta ut kyllingvingene, og legg dem på et brett så de kan renne av seg og tørke litt. Varm oljen til 160–180 grader i frityrgryten eller i en høy kjele. Legg kyllingvingene forsiktig ned i kjelen og la dem frityrstekes til de er gyllenbrune. Ta dem opp og salt forsiktig mens de fortsatt er varme. Smaker godt med brød og aioli til.
I stedet for vann, velg en øl med mye smak – for eksempel Munkholm Fatøl. Kok opp ølet, legg i pølsene og la dem trekke i rundt 10 minutter. Det å bruke øl i maten er både morsomt, godt og gir en litt annerledes smak enn de fleste er vant til.