Meny

Slik lager du egen mocktail med lokale ingredienser

Mocktails har blitt årets store drikketrend både her hjemme og internasjonalt. Prøv disse deilige alkoholfrie alternativene i sommerferien!

Enten du nyter ferien til fjells eller har lange, late dager ved sjøen, kan du nyte drinker uten alkohol med god samvittighet.

– Sommeren er også den aller beste sesongen for ingredienser som bær og frukter som virkelig løfter spennende mocktails til nye høyder, sier mocktail-ekspert Marianne Erdal Mogstad hos Schweppes.

 

Internasjonal trend som du kan «ta med deg hjem»

Mocktails har tatt helt av i storbyer som New York og London, hvor enhver cocktailbar med respekt for seg selv nå tilbyr egen mocktail-meny.

Les mer om den internasjonale mocktail-trenden her

– Hvorfor ikke være trendy selv, og overraske gjestene dine med en velsmakende mocktail hjemme eller på hytta? Det er bare å bruke fantasien med sommerens friske frukter og deilige bær, oppfordrer Erdal Mogstad.

 

Godt og lett å lage

Mocktails er både velsmakende og lette å lage. Hvis du er på fjellet i sommer, kan du for eksempel plukke noen tyttebær og finne et par einergrener.

– Slik kan du enkelt trylle frem en nydelig mocktail med inspirasjon fra den norske fjellheimen, sier Erdal Mogstad.

 

Oppskrifter med friske råvarer

Her er ni spennende mocktail-oppskrifter som tar utgangspunkt i deilige råvarer som mango, tyttebær og mynte. Alle passer perfekt til fest ved sjøen og til fjells:

 

Oppskrift 1: Melonfest
2 skiver vannmelon   

15 ml sukkerlake

15 ml limejuice                                                         

6 – 10  isbiter, knust

100 ml Schweppes Lemon

Slik gjør du: Blend vannmelon med stavmixer eller i blender,  ha i sukkersirup og limejuice. Knus isbitene eller kjøp ferdig knust, ha isbiter i glasset, hell over vannmelonblandingen og rør sammen. Hell tilslutt over Schweppes Lemon.

Garnityr:  Vannmelon og mynte blader

Sukkerlake: 5 dl sukker og 3 dl vann. Kok opp og la det småkoke til sukkeret har løst seg opp etter ca fem minutter. Avkjøl før bruk.

 

Oppskrift 2: Indian Summer/Fjellfrisk

150 ml  Schweppes Indian Tonic water

30 ml einebærsirup

1 ss tyttebær

3 isbiter

Slik gjør du: Bland Schweppes Indian Tonic water og einerbærsirup og rør, ha i isbiter og tyttebær. Rør alt sammen og server.

Einerbærsirup:  Ha 5 dl sukker og 3 dl vann i en kjele, tilsett friske einergrener og kok det opp sammen i en tykkbunnet kjele til sukkeret er smeltet. Avkjøl sirupen før bruk.

Garnityr: Einer-kvist.

 

Oppskrift 3: Rød friskus

 3 – 4 ss bær (kan være frosne) Rips, bjørnebær, blåbær, bringebær ol.

15 ml agavesirup

15 ml sitronjuice

100 ml Schweppes Russchian

5 isbiter

Slik gjør du: Ha isbiter i glasset, hell over agave sirup og sitron juice og rør sammen. Ha bær i glasset og hell over  Schweppes Russchian.

Garnityr:  Vaniljestang

Tips: Agavesirup får du i de fleste dagligvarebutikker med litt større utvalg, eks Meny, Coop og Jacobs.

 

Oppskrift 4: Grønn drøm

God neve koriander ca 10 stilker.

15 ml limejuice

15 ml sukkerlake

100 ml  Schweppes Mint & Lime soda

5 - 10 isbiter knust

Slik gjør du: Blend koriander og limejuice. Ha blandingen sammen med isbiter og sukkersirup og rør det sammen, ha knuste isbiter i glasset og hell på Schweppes lime og mynte soda.

Garnityr: Koriander og lime

Sukkerlake: 5 dl sukker og 3 dl vann. Kok opp og la det småkoke til sukkeret har løst seg opp etter ca fem minutter. Avkjøl før bruk.

 

Oppskrift 5: Sensommer 

40 ml tranebærjuice

15 ml sukkerlake

1 ss tyttebær

1 – 2 ranker rips

100 ml Schweppes Bitter Lemon

4 isbiter

Slik gjør du: Rør sammen tranebærjuice og sukkersirup i glasset, ha i isbiter og bær. Til slutt hell på  Schweppes Bitter Lemon.

Garnityr: Rips og tyttebær

Sukkerlake: 5 dl sukker og 3 dl vann. Kok opp og la det småkoke til sukkeret har løst seg opp etter ca fem minutter. Avkjøl før bruk.

 

Oppskrift 6: Ginger Power 

30 ml granateplejuice

15 ml myntesirup

15 ml sitronjuice

100 ml Schweppes Ginger Ale

4 isbiter

Slik gjør du: Rør sammen granateplejuice, myntesirup og sitronjuice, ha over isbiter og hell på Schweppes Ginger Ale.

Myntesirup: 5 dl sukker 3 dl vann. Frisk peppermynte/mynte. Kok det opp så sukkeret løser seg opp. Avkjøl før bruk.

Garnityr: Ingefærskive

Tips: Granateplejuice finnes som ferdig juice.

 

Oppskrift 7: Sommerbris 

 15 ml kanelsirup

30 ml eplejuice

15 ml limejuice

100 ml Schweppes Mint & Lime Soda

5 – 6 isbiter

Slik gjør du: Rør sammen eplejuice, limejuice og kanelsirup. Ha blandingen sammen med isbitene, hell over Schweppes Mint & Lime Soda.

Kanelsirup: Lag sukkerlake med tre kanelstenger i la det småkoke i ca. 10 min. Avkjøl før bruk. 

Sukkerlake: 5 dl sukker og 3 dl vann. Kok opp og la det småkoke til sukkeret har løst seg opp etter ca fem minutter. Avkjøl før bruk.

Garnityr: Kanelstang

 

Oppskrift 8: Mango summer 

 ½ mango

1 dl kokosvann

1 ts  agavesirup

Mynte blader 3 – 5

100 ml Schweppes Mint & Lime Soda

8 knuste isbiter

Slik gjør du: Blend mango og kokosvann. Ha i agave sirup og mynteblader. Ha på isbiter. Rør sammen alt før du tilslutt heller på Schweppes Mint & Lime Soda.

Garnityr: Kokoschips og mynte

Tips: Agavesirup får du i de fleste dagligvarebutikker med litt større utvalg, eks Meny, Coop og Jacobs.

 

Oppskrift 9: Sommerkveld

15 ml anissirup

15 ml limejuice

50 ml sort iste sitron

100 ml Schweppes Soda

6 isbiter

Slik gjør du: Rør sammen anissirup, limejuice og sort iste. Ha på isbiter og ha i dillkvisten.  Hell over Schweppes Soda.

Anis-sirup: 5 dl sukker 3 dl vann. 20 anis stjerner. Kok opp til sukkeret løser seg. Avkjøl før servering.

Garnityr: Dill og anis

Melonfest

Melonfest

Indian Summer/Fjellfrisk

Indian Summer/Fjellfrisk

Rød friskus

Rød friskus

Grønn drøm

Grønn drøm

Sensommer

Sensommer

Ginger Power

Ginger Power

Sommerbris

Sommerbris

Mango summer

Mango summer

Sommerkveld

Sommerkveld