Meny
E.C. Dahls 500 Lager

E.C. Dahls 500 Lager

Kategori:
Bayer/Mørk Lager
Alkoholprosent:
4.6%
Mat:
Pizza, Pasta, Hamburger, Kylling, Svin
E.C. Dahls 500 Lager

Historie

I 1856 ble E.C.Dahls bryggeri grunnlagt av levemannen Erich Christian Dahl i Trondheim. E.C. Dahl var en viktig aktør i byens næringsliv og en samfunnsorientert mann med mange verv. I 1857 kom det første ølet på markedet - Et bayerøl. I 2016 ble E.C. Dahls bryggeri total renovert og gjenåpnet som et moderne mikrobryggeri med besøkssenter, restaurant og pub, med Carlsberg og Brooklyn Brewery som eiere. 500 Lager er en moderne variant av bayer brygget til 500 års jubileet til den tyske renhetsloven á 1516. Ølet er brygget med Münchenermalt, den amerikanske humlen Centennial og Dahls unike gjærstamme.

Smak

500 Lager har en lys ravfarge. Aromaen er lett preget av sitrus og blomster fra humle, med et hint av kjeks og halm fra malt. Smaken er ren, men kompleks, med en lett sødme og en tydelig bitterhet.

Mat

500 Lager egner seg godt til norsk hverdagsmat som pizza, pastaretter, kylling, svin og hamburger.

Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her.

Ingredienser

Allergener: Maltet bygg.