Meny
E.C. Dahls Sankt Olav

E.C. Dahls Sankt Olav

Kategori:
Juleøl, Belgisk øl
Alkoholprosent:
9.1%
Mat:
Ost, Dessert, Svin, Lam, Hot & spicy, Kylling
E.C. Dahls Sankt Olav

Historie

I 1856 ble E.C.Dahls bryggeri grunnlagt av levemannen Erich Christian Dahl i Trondheim. E.C. Dahl var en viktig aktør i byens næringsliv og en samfunnsorientert mann med mange verv. I 1857 kom det første ølet på markedet - Et bayerøl. I 2016 ble E.C. Dahls bryggeri total renovert og gjenåpnet som et moderne bryggeri med besøkssenter, restaurant og pub.  Som en hyllest til Sankt Olav har vi brygget et smaksrikt, mørkt og sødmefylt quadrupel juleøl.

Smak

E.C. Dahls Sankt Olav er en quadruppel med aroma preget av komplekse toner av tørket frukt. Maltet bidrar med diskret sødme og er med å balansere den relativt høye alkoholstyrken.

Mat

Ølet passer til tradisjonell julemat som ribbe, julepølser og pinnekjøtt. Det går også fint sammen med and, lam eller rødt kjøtt. Sødmen i ølet gjør også at det passer til desserter som riskrem, fruktsalater og oster.

Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her.

Ingredienser

Allergener: Maltet bygg