Meny
Frydenlund Fatøl Export

Frydenlund Fatøl Export

Kategori:
Bayer/Mørk Lager, Pilsner/Lys Lager
Alkoholprosent:
5.4%
Mat:
Svin, Storfe, Pizza, Hamburger, Fisk, Ost
Frydenlund Fatøl Export

Historie

I 1859 ble Frydenlund bryggeri grunnlagt av skipskaptein Mads Langaard. Bryggeriet ble lagt til løkka Frydenlund mot at bryggeriet ble hetende så. Mads Langaard var tidlig ute med å forstå viktigheten av merkevare og kvalitetskontroll, så i 1884 ble Frydenlunds varemerke, ML-stjernen, registrert som Norges første varemerke, og i 1886 fikk Frydenlund bryggeri Norges første bryggerilaboratorium. ML-stjernen pryder fortsatt Frydenlunds produkter. Skipskapteinen så store muligheter for eksport av Norsk øl, og Frydenlund var en viktig eksportør av øl til alle kontinenter frem til andre verdenskrig. Frydenlund Fatøl Export brygges på Ringnes bryggeri med Frydendlunds helt spesielle undergjær.

Smak

Frydenlund Fatøl Export er undergjæret øl i wiener stil med en dyp gyllen farge. Aromaen er lett preget av gjærfruktighet og dufter av halm og strå fra malt. Ølet er fyldig med en rund maltsødme som er godt balansert mot en moderat humlebitterhet, og har en varmende lang ettersmak.

Mat

Frydenlund Fatøl Export egner seg godt til norsk hverdagsmat som pizza, rød fisk, hamburger, kjøttretter og ost.

Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her.

Næringsinnhold Per 100ml

Energi
189 kJ (46 kcal)

Ingredienser

Vann, maltet bygg, humle. Allergener: Maltet bygg.