Meny
Frydenlund Fatøl

Frydenlund Fatøl

Kategori:
Bayer/Mørk Lager, Pilsner/Lys Lager
Alkoholprosent:
4.5%
Mat:
Storfe, Pizza, Pasta, Hamburger, Fisk, Ost
Frydenlund Fatøl

Historie

I 1859 ble Frydenlund bryggeri grunnlagt av skipskaptein Mads Langaard. Bryggeriet ble lagt til løkka Frydenlund mot at bryggeriet ble hetende så. Mads Langaard var tidlig ute med å forstå viktigheten av merkevare og kvalitetskontroll, så i 1884 ble Frydenlunds varemerke, ML-stjernen, registrert som Norges første varemerke, og i 1886 fikk Frydenlund bryggeri Norges første bryggerilaboratorium. ML-stjernen pryder fortsatt Frydenlunds produkter. I 1977 ble Frydenlund fusjonert med Schous, og i 1978 selskapet tatt over av Nora Industrier som også eide Ringnes. i 1995 ble bryggeriproduksjonen flyttet til Ringnes. Bryggeribygningene fra Frydenlund bryggeri huser idag Høgskolen i Oslo og Akershus. Frydenlund Fatøl brygges nå på Ringnes bryggeri, med samme resept og Frydenlunds helt spesielle undergjær.

Smak

Frydenlund Fatøl er undergjæret øl i wiener stil med en dyp gyllen farge. Aromaen er lett preget av halm, brødbakst og strå fra malt. Aromaen holder også en lett gjærfruktighet og en behagelig humlearoma. Smaken er fyldig med en rund maltsødme godt balansert mot moderat bitterhet.

Mat

Frydenlund Fatøl egner seg godt til norsk hverdagsmat som pizza, pastaretter, rød fisk, hamburger, kjøttretter og ost.

Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her.

Næringsinnhold Per 100ml

Energi
164 kJ (39 kcal)

Ingredienser

Vann, maltet bygg, humle. Allergener: Maltet bygg.