Meny
Frydenlund Juleøl

Frydenlund Juleøl

Kategori:
Bayer/Mørk Lager, Juleøl
Alkoholprosent:
4.5%
Mat:
Svin, Lam
Frydenlund Juleøl

Historie

I 1859 ble Frydenlund bryggeri grunnlagt av skipskaptein Mads Langaard. Bryggeriet ble lagt til løkka Frydenlund mot at bryggeriet ble hetende så. Mads Langaard var tidlig ute med å forstå viktigheten av merkevare og kvalitetskontroll, så i 1884 ble Frydenlunds varemerke, ML-stjernen, registrert som Norges første varemerke, og i 1886 fikk Frydenlund bryggeri Norges første bryggerilaboratorium. ML-stjernen pryder fortsatt Frydenlunds produkter. I 1977 ble Frydenlund fusjonert med Schous, og i 1978 selskapet tatt over av Nora Industrier som også eide Ringnes. i 1995 ble bryggeriproduksjonen flyttet til Ringnes. Bryggeribygningene fra Frydenlund bryggeri huser idag Høgskolen i Oslo og Akershus.

Smak

Frydenlund Juleøl er en nordisk juleøl i butikk-klasse med en lys rødbrun farge. Aromaen er rikt preget av mørke tørkede frukter, toffee, karamell og brødskorpe fra malt. Smaken er medium fyldig med karamell, ristet malt, sjokolade og knekk.

Mat

Frydenlund Juleøl egner seg godt til tradisjonell norsk julemat som ribbe, pinnekjøtt, kalkun og lutefisk, eller ved siden av nøtter og rosiner.

Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her.

Næringsinnhold Per 100ml

Energi
221 kJ (53 kcal)

Ingredienser

Vann, maltet bygg, humle. Allergener: Maltet bygg.