Meny
Hoegaarden Wit

Hoegaarden Wit

Kategori:
Hveteøl
Alkoholprosent:
4.9%
Mat:
Fisk, Skalldyr, Dessert, Salater
Hoegaarden Wit

Historie

Landsbyen Hoegaarden har siden middelalderen vært kjent for belgiske hveteøl. Frem til andre verdenskrig hadde byen tretten bryggerier og ni destillerier, men i 1957 ble det siste bryggeriet i Hoegaarden lagt ned. I 1967 bestemte den lokale melkemannen Pierre Celis seg for å ta opp tradisjonen med belgisk hveteøl og grunnla bryggeriet de Kluis på høyloftet sitt. På 80-tallet var etterspørselen etter ølet så stor at Celis kjøpte Houegardia brusfabrikk for å opprette et større bryggeri. Hoegaarden Wit er brygget med bygg, hvete og humle, i tillegg er ølet krydret med Curaçao-appelsinskall og korianderfrø. Ølet er ufiltrert og kan fremstå som sløret i glasset.

Smak

Hoegaarden Wit har en lys strågul farge og et sløret utseende med et stort, frodig hvitt skum. Aromaen er fruktig og preget av lyst malt, sitrus og urter. Ølet er medium fyldig med en lett syrlig smak av lys brødbakst, sitrus, krydder og en lett maltsødme. Ølet har en perlende, myk munnfølelse og lav bitterhet.

Mat

Hoegaarden Wit egner seg utmerket til skalldyr, fisk, sushi, lette salater og fruktdesserter.

Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her.

Ingredienser

Allergener: Maltet bygg og hvete.