Meny
Leffe Brune

Leffe Brune

Kategori:
Klosterøl
Alkoholprosent:
6.5%
Mat:
Svin, Storfe, Ost, Dessert
Leffe Brune

Historie

Klosteret Notre-Dame de Leffe ble grunnlagt i 1152 av Premonstratenserordenen. I 1240 bestemte munkene seg for å opprette et bryggeri slik at hadde drikke å tilby pilgrimer. Under den franske revolusjonen ble klosteret og bryggeriet lagt ned, og det var ikke før i 1929 at klosteret ble gjenåpnet. I 1952 ble det inngått en avtale mellom klosteret og Lootvoet bryggeri om brygging av Leffe øl med munkenes velsignelse. Idag brygges Leffe ved Stella Artois bryggeri i Leuven, på lisens fra munkene.

Smak

Leffe Brune har en kastanjebrun farge og et tett skum som holder lenge. Aromaen er kompleks med tydelige fruktige og krydrete noter fra gjæret i kombinasjon med en stor maltrikdom. Ølet er fyldig med en rik smak av karamell og sjokolade, og lette hint av krydder og kaffe. Ølet har en lett bitterhet og en varmende, lang ettersmak.

Mat

Leffe Brune egner seg godt til svin, storfe, kjøttgryter, sjokolade, iskrem, karamellbaserte desserter og oster.

Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her.

Ingredienser

Allergener: Maltet bygg.