Meny
20190523NB-276.jpg

Skal kvitte oss med unødvendig plast

MÅL: Innen 2025 skal Ringnes ha redusert det årlige plastforbruket med 1000 tonn.

Snap Pack ble introdusert i 2018.

I Ringnes og Carlsberg stilte vi oss selv spørsmålet; kan vi klare oss uten plast for å holde produktene sammen? Svaret ble Snap Pack, som Norge var første land i verden til å ta i bruk.

Snap Pack-løsningen innebærer at vi fjernet plasten rundt boks-sixpackene, og at boksene i stedet holdes sammen med små limpunkter. Løsningen prøves for tiden ut i Norge på ett av selskapets ølmerker. Foreløpig er det for tidlig å si om dette er fremtidens emballasje, men Ringnes og Carlsberg har uansett demonstrert at det nytter å komme opp med gode, plastfrie alternativer.

Ringnes selskapet parallelt med dette jobber kontinuerlig med å redusere tykkelsen på plastflaskene. Ved å redusere 1,5-litersflaskene med et par gram, har Ringnes redusert det årlige plastforbruket med hele 200 tonn. Små grep gir store besparelser. Vi i Ringnes er fast bestemt på å gjøre en forskjell og vise at det går an å kvitte seg med unødvendig plast. Vi har derfor satt oss som mål at vi innen 2025 har redusert det årlige plastforbruket med 1000 tonn.

P1000108.JPG

-Pant alt. Alltid!

Mål: 100% kildesortering. Vi skal pante alt. Alltid

I Norge har vi verdens beste ordning for innsamling av plastflasker.

90 prosent av plastflaskene som selges i Norge returneres gjennom den norske panteordningen. Det meste av det øvrige havner i restavfallet og forbrennes og blir energi. I Ringnes slår vi oss imidlertid ikke til ro med det. Målet er selvfølgelig 100% kildesortering og at vi panter alt – alltid.

Hos bransjens eget gjenvinningsselskap Infinitum, som er felleseid av drikkevareprodusentene og dagligvarekjedene – jobbes det nå med å bygge opp et norsk anlegg som kan resirkulere plasten som samles inn. Det ser vi i Ringnes frem til. Da kan vi langt på vei bli selvforsynte med resirkulert plast og det blir enklere å velge miljøvennlig.