Meny

Informasjonskapsler og personvern

Informasjon om informasjonskapsler og personvern

 

Ved å bruke Ringnes.no og andre nettsteder eid av Ringnes, samler Ringnes inn og behandler informasjon om ditt besøk på nettsiden. Informasjonen brukes til å forbedre brukeropplevelsen og funksjonaliteten, samt å tilpasse og målrette markedsføring fra Ringnes. Under kan du lese om hvordan vi bruker informasjonskapsler og hvordan vi behandler data, hva de brukes til og hvem som har tilgang til informasjonen, samt kontaktinformasjon til Ringnes vedrørende personvern.

 

Ved bruk av denne nettsiden (ringnes.no) samtykker du til bruk av informasjonskapsler og andre tilsvarende sporingsteknologier (omtales heretter bare som «informasjonskapsler» i denne erklæringen) i samsvar med denne erklæringen. Du har blitt vist et pop-up vindu angående dette på ditt første besøk på nettstedet. Selv om det vanligvis ikke vises ved senere besøk, kan du til enhver tid trekke tilbake ditt samtykke. Hvis du ønsker å trekke ditt samtykke slik at Ringnes ikke lenger plasserer Informasjonskapsler på enheten din, kan du slå av denne funksjonaliteten i nettleseren din. Informasjonskapsler lagres lokalt på enheten du bruker så du må slette midlertidige filer og lesehistorikk i nettleseren din for å være sikker på at dine data ikke kan spores. Til slutt, hvis du ønsker at Ringnes slutter behandling av tidligere innhentet informasjon før tilbaketrekking av samtykket, kan du sende en epost til [email protected].

 

1.   Personvern

1.1    Innsamling og behandling av personopplysninger

Når du bruker nettstedet, vil Ringnes som behandlingsansvarlig samle inn og behandle følgende informasjon om deg for å kartlegge bruk av nettsidene og for å forbedre brukeropplevelsen.

 • Fødselsdato
 • Språk
 • Enhetsinformasjon
 • Identifisere informasjonskapsel
 • IP-adresse
 • Tidssoneinnstillinger
 • Nettlesertype og versjon
 • Operativsystem
 • Nettleser logg.

Når du bruker nettstedet vil Ringnes som behandlingsansvarlig samle inn personopplysninger som gjelder deg som bruker f markedsføringsformål innenfor markedsføringslovens rammer. Ringnes vil via nettstedet samle inn og behandle følgende personopplysninger når du bruker nettstedet eller når du sender inn informasjon via kontaktskjemaene:

 • Kontaktinformasjon
 • Identifisere informasjonskapsel
 • Merke- og produktpreferanser
 • Geografisk posisjon
 • Registrere hvor lenge du ser på Ringnes/Carlsberg-merker
 • Hvor ofte du besøker nettsiden
 • Samhandling med nettsiden
 • Informasjon som innsamles på nettsidens funksjoner som chatterom, meldingstjenester og i sosiale medier.
 • Informasjon fra din deltakelse i kampanjer og konkurranser
 • Transaksjonsdetaljer og kjøpshistorikk.

Formålet med behandlingen er (i) å forbedre funksjonaliteten og opplevelsen av nettstedet, (ii) å kontakte deg med markedsføringsmateriale, dersom du har ønsket å motta slik informasjon, og (iii) å markedsføre våre produkter online med bruk av informasjonskapsler.

Formål (i) og (ii) er basert på Ringnes berettigede interesse til å generere statistikk om bruk av vår nettside samt å gi best mulig tilpasset funksjonalitet og opplevelse av nettstedet. Formål (iii) er basert på ditt samtykke til bruk av informasjonskapsler og vår berettigede interesse for å markedsføre våre produkter og tjenester.

Ved behandling av personlige data vil Ringnes foreta en segmentering av dataene dine for å forbedre opplevelsen av markedsføringsaktiviteter, og for å sikre at annonsene du ser på nettet er målrettet mot deg så lenge informasjonskapsler er lagret på enheten din. Segmenteringen skjer som følge av din bruk av nettstedet.

Informasjonen behandles utelukkende for å gi deg den beste bruksopplevelsen for nettstedet og for å sende deg informasjon (etter at du har bedt om og valgt å motta dette). Ringnes sin databehandling er alltid innenfor gjeldende regelverk, inkludert, men ikke begrenset til personvernlovgivningen og sikkerhetskrav.

1.2 Tredjepart

Kommunikasjon via internett og ytelse av tjenester som tilbys av Ringnes krever at tredjepart sender, mottar og behandler dine personopplysninger. Ringnes selger ikke eller distribuerer dine personopplysninger til tredjepart slik at disse kan benyttes til deres markedsføring av egne produkter og tjenester.

Ringnes tilbyr chatterom, meldinger og oppslagstavler, og interaktive områder der besøkende kan legge inn kommentarer eller informasjon til nytte for andre brukere på nettstedet.

Ringnes bruker en "to-klikk-løsning", noe som betyr at når du besøker nettstedet vårt vil det ikke bli delt noen personopplysninger med tredjepart. Men hvis du klikker på en av de sosiale deleknappene, blir informasjonen overført til den respektive tredjepart.

Ved å klikke på den sosiale deleknappen, vil den respektive tredjepart motta informasjon om at nettleseren din har tilgang til en bestemt side på nettstedet vårt.

1.3 Dine rettigheter

I henhold til personopplysningsloven (GDPR) har du følgende rettigheter:

(a) Rett til å få tilgang til personopplysninger. Du kan få ytterligere informasjon om personopplysningene som Ringnes lagrer og behandler om deg.

(b) Rett til å protestere. Du kan motsette deg at dine personopplysninger behandles.

(c) Rett til rettelse og begrensning av databehandling. Du kan be om at dine personopplysninger blir rettet og be om at behandlingen av dine personopplysninger begrenses.

(d) Rett til  sletting ("retten til å bli glemt"). Du kan be om at dine personopplysninger blir slettet.

(e) Rett til en kopi av personopplysningene dine ("dataportabilitet"). Du har rett til å få en kopi av dine personopplysninger i et strukturert, vanlig og maskinlesbart format, og hvis det er teknisk mulig, kan du be om at personopplysningene sendes direkte til et annet selskap eller en person som fungerer som behandlingsansvarlig.

(f) Rett til å motsette seg automatiserte individuelle avgjørelser, inkludert profilering. Du kan be om at Ringnes tar avgjørelser basert utelukkende på automatisk behandling, inkludert profilering, av dine personopplysninger, som påvirker deg betydelig.

(g) Rett til å klage. Hvis du har noen klager om Ringnes 'behandling av dine personopplysninger, kan du kontakte Datatilsynet.

Hvis du ønsker å benytte deg av noen av dine rettigheter, vennligst send forespørselen din til [email protected]

 

Vær oppmerksom på at Ringnes ikke alltid er forpliktet til å etterkomme en forespørsel. Dette kan skyldes forpliktelser som pålegges Ringnes slik som annen lovgivning som krever at Ringnes beholder personopplysninger, andres rettigheter og friheter eller lignende. Ringnes gjør alltid det ytterste for å vurdere hver enkelt forespørsel nøye. Dersom det ikke blir gjort tiltak i henhold til en forespørsel vil dette alltid bli godt begrunnet.

 

2.   Informasjonskapsler

2.1 Hva er informasjonskapsler?

Informasjonskapsler er tekstfiler som inneholder små mengder informasjon som lastes ned til enheten din når du besøker et nettsted. Informasjonskapsler sendes deretter tilbake til det opprinnelige webdomene på dine påfølgende besøk på det domenet. De fleste nettsider inneholder elementer fra flere webdomener, slik at når du besøker nettstedet, kan nettleseren din motta informasjonskapsler fra flere kilder.

Informasjonskapsler er nyttige fordi de tillater et nettsted å gjenkjenne en brukers enhet. Informasjonskapsler lar deg navigere mellom sider effektivt, huske preferanser og generelt forbedre brukeropplevelsen. De kan også brukes til å skreddersy annonsering til dine interesser ved å spore surfing på tvers av nettsteder.

 

Sesjons-informasjonskapsler slettes automatisk når du lukker nettleseren din, og vedvarende informasjonskapsler forblir på enheten din etter at nettleseren er stengt (for eksempel for å huske brukerens preferanser når du kommer tilbake til et nettsted).

 

2.2 Hvilke typer informasjonskapsler bruker Ringnes?

Ringnes, dets tilknyttede selskaper og dets partnere bruker informasjonskapsler innenfor kategoriene som er beskrevet nedenfor når du besøker nettstedet.

Strengt nødvendige informasjonskapsler

Disse informasjonskapslene er avgjørende for at du skal kunne navigere på nettstedet og bruke funksjonene. Uten disse informasjonskapslene kan ikke tjenester du har bedt om gis (for eksempel å navigere mellom sider, bruke en handlekurv eller e-faktureringstjenester).


Vi benytter oss av analytiske informasjonskapsler for å analysere hvordan våre besøkende bruker nettstedet og for å overvåke nettstedets ytelse. Dette gjør at vi kan tilby en kvalitetsopplevelse ved å tilpasse våre tilbud, og raskt identifisere og rette eventuelle problemer som måtte oppstå. For eksempel kan vi bruke ytelses-informasjonskapsler for å holde oversikt over hvilke sider som er mest populære, hvilken metode for å koble mellom sider er mest effektiv, og for å avgjøre hvorfor enkelte sider mottar feilmeldinger. Vi kan også bruke disse informasjonskapslene til å markere artikler eller nettstedstjenester som vi tror vil være interessante for deg basert på din bruk av nettstedet. Informasjonen som samles inn av disse informasjonskapslene, er ikke knyttet til dine personopplysninger, hverken av oss eller av våre leverandører.Analytiske informasjonskapsler


Vi benytter informasjonskapsler for å gi deg bestemte funksjoner, for eksempel å huske valg du gjør (for eksempel brukernavn, språk eller region du er i), eller for å gjenkjenne enheten du benytter, og til gi forbedrede og mer personlige funksjoner. Disse informasjonskapslene brukes ikke til å spore surfing på andre nettsteder.Nettstedets informasjonskapsler for funksjonalitet

Klikk her for å se detaljer om nødvendige informasjonskapsler.

 

Informasjonskapsler for annonsering

Informasjonskapsler for annonsering brukes av Ringnes og dets annonsepartnere til å samle inn informasjon om de vaner som er knyttet til enheten, og for å gjøre annonsering som du blir presentert med på nettet mer relevant for deg.

Noen tredjeparter, inkludert Facebook og LinkedIn, angir informasjonskapsler både når du besøker nettstedet vårt og når du bruker bestemte funksjoner på nettstedet vårt (for eksempel klikke på "Like", "Share" og "tweet" -knappene). Disse tredjepartene knytter sammen informasjonen de samler gjennom bruk av disse informasjonskapslene, med informasjonen de holder om deg gjennom din bruk av tjenesten for å presentere målrettet annonsering via plattformene.

 

Du kan få mer informasjon om hvordan Ringnes og dets tredjepartsannonsepartnere samler inn og bruker informasjonen din til reklameformål ved å klikke på de aktuelle linkene i tabellen nedenfor.

Du kan administrere bruk av annonseringskapsler og deaktivere deling av informasjon med partnere for reklameformål ved å endre innstillingene dine på http://www.youronlinechoices.eu/, endre nettleserinnstillingene dine på www.allaboutcookies.org eller ved å klikke på linker i tabellen under. Vær oppmerksom på at hvis du velger bort annonseringskapsler, vil du fremdeles bli presentert med annonser på nettet. Disse annonsene vil bare ikke skreddersys for deg.

Klikk her for å se detaljer om informasjonskapsler for annonsering.

 

Lokale delte objekter ("Flash-cookies")

I tillegg til de ovennevnte informasjonskapslene bruker vi lokale delte objekter, også referert til som "Flash-cookies" på nettstedet. Disse brukes til å forbedre brukeropplevelsen din, for eksempel ved å lagre brukerinnstillingene og innstillingene dine, [for eksempel volum / lydinnstillinger, og i forbindelse med animert innhold på nettstedet]. Lokale delte objekter ligner på informasjonskapsler i nettleser, men kan lagre mer komplekse data enn enkel tekst. I seg selv kan de ikke gjøre noe med, eller med, dataene på datamaskinen din. Som andre informasjonskapsler, kan de bare få tilgang til personlig identifiserbar informasjon som du har oppgitt på nettstedet, og kan ikke nås av andre nettsteder. Hvis du vil vite mer om Flash-informasjonskapsler eller hvordan du deaktiverer dem, vennligst klikk her http://helpx.adobe.com/flash-player/kb/disable-local-shared-objects-flash.html.

 Klikk her for å se detaljer om lokale delte objekter.

 

HTML, e-post og web beacons

Våre e-poster kan inneholde en enkelt, kampanjespesifikk "web beacon pixel" for å fortelle oss om våre e-postmeldinger åpnes og registrere klikk på linker i eposten. Vi kan bruke denne informasjonen til formål med å bestemme hvilke av våre e-postmeldinger som er mer interessante for deg og spørre om brukere som ikke åpner e-postene våre, ønsker å fortsette å motta dem. Pikselet slettes når du sletter e-posten. Hvis du ikke ønsker at pikselet skal lastes ned til enheten din, bør du velge å motta e-post fra oss i ren tekst snarere enn HTML. Noen av sidene på Nettstedet kan også inneholde webbeacons og la oss telle besøkende som har sett på våre sider. De tillater oss å utvikle statistisk informasjon om aktivitetene og funksjonene som mest er interessert i våre kunder og forbrukere for å gi mer personlig innhold. Generelt er de ikke ment brukt til å få tilgang til personlig identifiserbar informasjon uten ditt samtykke.

 Klikk her for å se detaljer om HTML, e-post og web beacons.

 

Bruk av IP-adresser og weblogger

Vi kan også bruke din IP-adresse og nettlesertype for å diagnostisere problemer med vår server, administrere nettstedet og forbedre tjenestene vi tilbyr deg. En IP-adresse er en numerisk kode som identifiserer datamaskinen din på internett. Din IP-adresse kan også brukes til å samle generell demografisk informasjon.

Vi kan utføre IP-søk for å avgjøre hvilket domene du kommer fra (for eksempel google.com) for å mer nøyaktig identifisere brukerens demografi.

 

3.   Vår personvernerklæring for informasjonskapsler dekker ikke tredjeparts nettsteder

Vær oppmerksom på at disse retningslinjene for informasjonskapsler ikke gjelder for, og vi er ikke ansvarlige for personvernspraksis for tredjeparts nettsteder som kan være knyttet til nettstedet.

 

4.   Endringer av denne erklæring for informasjonskapsler

Vi kan når som helst oppdatere denne personvernerklæringen for informasjonskapsler, og vi vil oppfordre deg til å gjennomgå erklæringen fra tid til annen for å holde deg informert om hvordan vi bruker informasjonskapsler. Denne erklæringen ble sist oppdatert 22. mai 2019.

 

Kontaktinformasjon: 

Om du har spørsmål om Personvern kan du kontakte oss på telefon (+47) 22 06 95 00 eller epost: [email protected].