Meny
Gunnhild_left.jpg

"Kvalitet kjennetegner vårt håndverk"

Gunnhild - Bryggerimester

Gjennom 140 år har Ringnes’ medarbeidere kontinuerlig arbeidet for å tilby produkter av høyeste kvalitet. Det var nettopp kvalitetsfokuset som ga Ringnes en solid posisjon i ølmarkedet på slutten av 1800-tallet.

Inntil Ringnes innførte en stabil, rendyrket ølgjær til Norge var ølet fra de ulike leverandørene av veldig varierende kvalitet. Med en gjær som ga et forutsigbart og likt resultat hver gang ble Ringnes raskt et foretrukket valg blant øldrikkere.

I dag brygger fortsatt Ringnes’ medarbeidere øl med stolthet og lidenskap for kvalitet. Fra råvarene blir levert bryggeriet til et glass øl blir servert på en restaurant, bar eller pub har brygget vært gjennom mer enn 130 kvalitetskontroller.


Råvarekontroll

Råvarer blir nøye kvalitetssjekket før de blir brukt i bryggingen.


Brygghuset

I brygghuset brukes avanserte systemer for å kontrollere bryggprosessen. Kompentente bryggerioperatører og bryggerimestre sikrer at ølet får de beste forutsetninger for å utvikle seg riktig.


Gjæring

Ølgjær vil gradvis miste effekten etter hvert brygg. At gjæren er frisk blir derfor nøye overvåket.


Lagring

Mens ølet lagres blir det regelmessig kontrollert at farge, duft og smak utvikler seg riktig.

20170317AN-1195.jpg

Dedikerte til godt øl!

Ingen kontrollverktøy er bedre enn våre topptrente øleksperter


Smakstest

Ølet smakes, testes og vurderes innenfor en rekke kriterier.

Før brygget blir godkjent for å bli sendt ut på markedet blir det kontrollert av utdannede og trenede øleksperter i Ringnes’ smakspanel. Panelet består av medarbeidere fra ulike deler av selskapet, og alle er utvalgt fordi de har solid kunnskap om øl og om hvordan Ringnes' produkter skal smake.

Smakspanelet kvalitetssikrer at alle brygg smaker, lukter og ser ut som det skal, i henhold til resepter og det unike smaksbildet hvert produkt har.

Først når alle kvalitetskontroller er gjennomført og godkjent blir ølet klargjort for utsendelse til salgs- og serveringssteder. 


Transport

Gode rutiner for renhold av utstyr og håndtering av ølet sikrer at kvaliteten ikke forringes under transport.

20170323AN-2710.jpg

Drikkeopplevelsen i sentrum

Serveringsstedet er vår viktigste samarbeidspartner

Den viktigste samarbeidspartneren Ringnes har for å sørge for gode ølopplevelser er serveringsstedet. Derfor vektlegges også kompetanseoverføring til dem som tapper ølet, gjennom kurs og opplæringsmateriale.

Ringnes har en teknisk avdeling som regelmessig kontrollerer at serveringsanlegg og tappetårn fungerer som det skal.


Kontroll av serveringsutstyr

Regelmessing renses og kontrolleres serveringsutstyret, slik at kvaliteten til enhver tid er tilfredsstillende.


Kontroll av ølanlegg

Det finnes ulike typer tappeanlegg ute hos kundene, og Ringnes' tekniske støtteapparat bistår kundene med å vedlikeholde disse.