Meny
Hansi_Fir.jpg

- Alle liker øl

-Når folk sier de ikke liker øl, så tror jeg ikke det stemmer. De har bare ikke blitt presentert for det ennå. Det finnes øl til enhver smak, men de må oppdages, sier Hans Ingi Tryggvason – bedre kjent som Hansi i Oslos utelivsbransje.

Som daglig leder for Ringnes Brygghus brenner Hansi for å øke ølkompetansen blant folk flest. – Det beste med å jobbe innen uteliv er å spre kunnskap. Det handler om å gjøre det enkelt. For det er enkelt. Øl består av tre ingredienser i tillegg til vann; humle, malt og gjær, sier han engasjert.

Øl- og vinsommelier
Hansi, som selv er både vin- og ølsommelier, mener at en kunnskapsrik bartender eller servitør kan endre gjestenes opplevelse totalt. – Mange har en tendens til å gjøre ting for vanskelig. De som kan sitt fag opptrer med en naturlig ro. De vet hva de gjør og skjønner hva gjestene er ute etter, legger han til.

10.000 på kurs
Fire år etter åpningen er Hansi fortsatt veldig glad for at han takket ja til jobben som leder for Ringnes Brygghus. 10.000 personer har vært innom de siste fire årene for å lære om øl. Mange av dem jobber i landets puber eller butikker. Hansi er også en av vertene for Ringnes podcast, Utetime, som tar opp aktuelle temaer fra utelivsbransjen.

– Å kunne diskutere aktuelle problemstillinger med andre som brenner for bransjen er spennende. Og å få drive dette stedet sammen med mine fantastisk dyktige medarbeidere er en fornøyelse. Det er en pub, men det er også et kunnskapssenter. Dessuten serverer vi landets beste pizza. Akkurat nå jobber vi med Coop for å øke ølkompetansen hos deres medarbeidere. Kan du tenke deg noe bedre? All drikke til maten finner man i butikkene. Potensialet er enormt. Det handler om å spre kunnskapen ut til de som snakker direkte til folk flest, fortsetter han videre.

Lang erfaring
Selv har Hansi opparbeidet seg lang erfaring fra utelivet. Etter å ha prøvd seg som skuespiller, lærer, strandservitør i Hellas og fiskemottaksmedarbeider, fikk han jobb som sosial vaktmester. Det vil si å ta imot svensker som kom til Oslo og skaffe dem jobb i utelivet. – Senere ble jeg selv en del av utelivet i byen – og jeg har blant annet jobbet for Olav Thon på Torstrup og drevet håndverkerstuene. Jeg drev også Gamle Major på Majorstua et par år, sier han før han fortsetter oppramsingen av steder han har jobbet for: Sult, Lille Herbern, Woodstock, Huk. - Mange flere burde prøve en karriere innen Uteliv. Jeg har ikke angret et sekund, sier Hansi.

-Motiverende
De siste årene har han imidlertid slått seg til ro på Ringnes brygghus – noe han trives utmerket med. – Det er skikkelig motiverende å være en del av Ringnes-familien. Det er så mange kunnskapsrike og motiverte folk her som hver dag sprer stolthet og kunnskap, sier han og legger til: - Ringnes brygghus er et lunt sted der alle er hjertelig velkommen enten de vil lære mer om ølets mangfold og historie, ta seg en matbit eller bare nyte en øl til live DJ, jazz, quiz eller pizza, legger han til.

- Jeg syns forresten flere bør prøve øl til desserten. Det finnes veldig mange gode øl som passer perfekt til dessert, avslutter han.

 

Les flere portrettintervjuer her

"Mange har en tendens til å gjøre ting for vanskelig. De som kan sitt fag opptrer med en naturlig ro. De vet hva de gjør og skjønner hva gjestene er ute etter ."

Daglig leder for Ringnes Brygghus, Hans Ingi Tryggvason

 

Navn: Hans Ingi Trygvason
Alder: 41
Stilling:
Daglig leder for Ringnes brygghus
Hobby: Mat og drikke

   

Ni kjappe med Hansi:
Ski eller løping = Svømme
Ligge eller sitte på sofaen = Sitte
Messi eller Marit Bjørgen = Marit Bjørgen
Ferie i Norge eller utlandet = Island
Kjøtt eller fisk = Fisk
A- eller B-menneske = B-menneske
Tog eller bil = Tog
Sjøen eller fjellet = Sjøen 
Hund eller katt = Katt. har to katter. Mr Pretty Princess og Frøken Taco Ronaldo