Meny
Finn-Olufsen-FIR.jpg

Finn fikk Iron Maiden til E.C. Dahls bryggeri

Finn Olufsen har en sjelden evne til å se muligheter der andre ser begrensninger. Derfor spilte Iron Maiden for 25.000 rockegale publikummere på en gammel bryggeritomt i Trondheim.

-Vi kunne ikke bare se på at E.C. Dahls-tomten stod der forlatt og ubrukt, så min kollega Tore Volden og jeg satte bare i gang, vi. Ideen var god og ledelsen i Ringnes var positive – og med ett var Dahls arena et faktum med plass til 25.000 publikummere ute og 2000 inne. Begge steder har vært en stor suksess. Konserter med blant annet Iron Maiden og Volbeat, sier det meste, forteller Finn fornøyd.

Utelivshøvding
Selv om Finn er glad i musikk og ser ut som klassisk trønderrocker, er han først og fremst Ringnes’ ubestridte utelivshøvding i Midt- og Nord-Norge. Regionen hans strekker seg fra fra Måløy i Sør til Svalbard i Nord. Og 62-åringen har lang fartstid i bryggerikonsernet.

-Jeg startet som servicetekniker hos E.C. Dahls bryggeri (nå Ringnes) i 1979. Kun avbrutt av et 11 år langt «sidesprang» hos Coca-Cola. Faktisk var det der jeg ble skolert som leder med regionansvar og personalansvar. Men i 2009 fikk jeg nok en gang muligheten i Ringnes. Og det var godt å komme tilbake. Det er her jeg hører hjemme, sier Finn.

Trener
Hvordan er du som leder?

-Jeg gir folk ansvar. Det betyr at de også får mye frihet i hverdagen så lenge jobben blir gjort. Jeg pleier å si at jeg er treneren som har i oppgave å sørge for at laget har det de trenger for å levere. Jeg liker meg aller best ute blant kundene, men jeg overstyrer aldri mine ansatte. Det er de som eier kundeforholdet. Det er de som er de lokale sjefene.

Inspirert av Eggen
Dette er jo som å høre Nils Arne Eggen. Er han et forbilde?

-Han har vært en inspirasjonskilde, ja. Spesielt det at han som trener alltid vektla det å dyrke folks sterke sider. Alle trenger ikke være gode i alt. Da blir man et lag full av middelmådigheter. De beste lagene har folk som utfyller hverandre. Så enkelt, men likevel så riktig. Det at folk nesten ikke slutter i Ringnes tyder jo på at det er en god arbeidsplass og at det gjøres mye riktig.

Kortsint
Når blir du sint?

-Når noe er urettferdig eller uredelig blir jeg ganske direkte. Men for nok en gang å sitere Eggen:  «Jeg er bare sint ett sekund av gangen».

Du har jobbet i utelivsbransjen i over 40 år. Hva er oppskriften for å lykkes i denne bransjen?

-For det første må man like å omgå mennesker. Det er nok den mest sosiale bransjen du kan jobbe i. Det er ingen 8-16-jobb. Det er en livsstil. Jeg kunne ikke hatt en bedre jobb.

Hard jobbing
Hva sier du til de som sier at utelivsbransjen er en cowboybransje?

-De vet ikke hva de snakker om. Det er ryddet godt opp i denne bransjen de senere årene. I dag er det ikke plass til useriøse aktører. Det er ingen «kvikk-fix» til suksess innen uteliv. Skal man lykkes må det knallhard jobbing til, sier Finn bestemt.

Er det mulig å kombinere et familieliv med jobb i utelivsbransjen?

-Ja, men det krever at man gir og tar. Jeg har verdens mest tålmodige kone. Vi har vært gift i 39 år og har to unger og tre barnebarn. Hytta i Oppdal er familiens samlingspunkt. Der samles vi så ofte som mulig, avslutter han.

Se øvrige portrettintervjuer her

«Vi kunne ikke bare se på at E.C. Dahls-tomten stod der forlatt og ubrukt, så min kollega Tore Volden og jeg satte bare i gang, vi.»

 

Navn: Finn Olufsen
Alder: 62
Bosted: Trondheim
Stilling: Regionsdirektør
Debutår i Ringnes (E.C. Dahls): 1979

 

 

Ni kjappe med Finn:
Ski eller løping = Ski. 
Ligge eller sitte på sofaen = Sitte
Messi eller Marit Bjørgen = Messi.
Ferie i Norge eller utlandet = Ja takk, begge deler.
Kjøtt eller fisk = Fisk
A- eller B-menneske = A-menneske.
Tog eller bil = Bil
Sjøen eller fjellet = Fjellet
Hund eller katt = Nei takk!