Meny
Frank_Andersen_FIR_2.jpg

Hele Bodøs øl-Frank

 

Frank Andersen elsker sitt kjære Bodø, fotballklubben Bodø/Glimt og jobben sin som distriktssjef i Ringnes. – I byen er jeg nok mest kjent som «øl-Frank», konstaterer han.

Frank startet som produksjonsmedarbeider ved Nordlandsbryggeriet i 1987. Etter noen år gikk han over til salg og i 1999 ble han en del av utelivsdelen av virksomheten til Ringnes i Nordland.

-Livsstil
– Snart 23 år senere kan jeg trygt si at å jobbe med utelivsbransjen har blitt en livsstil. Jeg prøver å være så tett på kundene som mulig. Det handler om å lytte til deres behov og være en god samtalepartner. Da må jeg tilpasse meg deres timeplan som ikke er åtte til fire. Det blir mange lange kvelder ute hos kundene, og det passer ikke for alle. Men jeg er en sosial fyr som er glad i mennesker. Det er en forutsetning for å kunne overleve i en slik jobb,  sier Frank, før han legger til: - Jeg har hatt en fantastisk arbeidsplass og vært så heldig å få lov til å jobbe med veldig mange flotte kunder og kolleger opp gjennom årene. 

Bilkontoret
På Ringnes-kontoret i Bodø sitter det fem personer. Skjønt, det er ikke der Frank tilbringer all sin arbeidstid. 

–Bilen er ofte kontoret mitt. Der snakker jeg for det meste i telefonen med kunder. Når jeg ikke gjør det lytter jeg til god musikk – høyt. Husk at jeg skal dekke et stort område, og det blir mange timer bak rattet. Det er 90 mil gjennom fylket og skal jeg til Brønnøysund tar det en hel dag bare å komme dit, fortsetter Frank.

Ikke redd for å si fra
Opplever du noen gang at Nordland kan bli litt glemt siden mange viktige beslutninger fattes langt unna i Oslo?

- Ikke ofte, men av og til kan det jo være krevende å bli hørt. Da tenker jeg at det er bra at det er nettopp vi som er langt unna og ikke omvendt. Vi nordlendinger er ikke redde for å si fra hvis noe er galt, fortsetter Frank med et smil.

La ned bryggeriet
Han nevner perioden da Nordlandbryggeriet ble lagt ned rundt år 2000 som spesielt krevende. - Det var hardt å forsvare en avgjørelse man selv ikke var helt enig i. Det stormet godt en periode. Bryggeriet betydde mye for folk. Det handler om identitet. Heldigvis har Nordlandspilsen fortsatt en veldig spesiell plass i folks hjerter her oppe. Visste dere forresten at den ble kåret til verdens best pils i 1987?

Glimt i sitt hjerte
Fotball har vært Franks store lidenskap gjennom hele livet, og helt siden han var liten gutt har klubben Bodø/Glimt stått hans hjerte nær. Han mener suksessen klubben opplever i disse dager nesten er for god til å være sann. – Det er utrolig morsomt det vi nå opplever. Hele byen koker. Jeg har fulgt denne klubben i opp- og nedturer gjennom hele livet. Far var formann i Glimt i 1975 da legenden Harald Dutte Berg var i Glimt, og jeg har selv hatt flere verv i klubben og vært trener for en rekke aldersbestemte årganger, sier han før han legger til med et smil: - Men for Bodø-folk flest er jeg nok mest kjent som øl-Frank.

 

Se øvrige portrettintervjuer

«Bilen er ofte kontoret mitt. Der snakker jeg for det meste i telefonen med kunder. Når jeg ikke gjør det lytter jeg til god musikk – høyt»

Frank Andersen, distriktssjef

 

 

 

Navn: Frank Andersen
Alder: 55
Bosted: Bodø
Stilling: 
Distrikssjef
Hobby:  Bodø/Glimt
Kallenavn: Øl-Frank

Ni kjappe med Frank:
Ski eller løping = Afterski
Ligge eller sitte på sofaen = Ligge
Messi eller Marit Bjørgen = Messi
Ferie i Norge eller utlandet = Ja takk. Begge deler.
Kjøtt eller fisk = fisk
A- eller B-menneske = A-menneske.
Tog eller bil = Bil
Sjøen eller fjellet = Sjøen 
Hund eller katt = Hund