Meny
Helene_Løvestam_FIR.jpg

Pepsi Max-sjefen

Da Ringnes overtok produksjonen av Pepsi i Norge i 1998 var Helene Løvestam tre år. Ingen visste da at hun 23 år senere skulle få merkevareansvaret for hele Pepsi-porteføljen til Ringnes.

- Det er så gøy å få muligheten til å jobbe med et produkt som er en del av livet til så mange mennesker. «Det er bare en brus», vil kanskje noen si, men spør du Pepsi Max-fansen er det mer enn som så. I tillegg til selve drikkeopplevelsen er det for mange en lidenskap og en identitet. Ja, nesten et kjærlighetsforhold, sier en tydelig engasjert Helene. 

Ny i bransjen
Og det er litt av et ansvar den energifulle kvinnen fra Jar i Bærum har takket ja til. Pepsi Max er selve flaggskipet i sukkerfrittsatsingen til Ringnes. I dag er merket soleklart størst i norsk dagligvarehandel. Men æren for det vil ikke Helene ha.

- Nei, jeg har jo bare jobbet her et års tid. Det er de før meg som skal ha æren for at merket står så sterkt i dag. Men det er utrolig artig å få ta del i denne fantastiske reisen – og jeg ønsker jo å bidra til å løfte Pepsi Max og resten av porteføljen videre. Og ikke minst skal vi jobbe for å nå målet om at 90 prosent av brusen vi lager skal være uten tilsatt sukker innen utgangen av 2022. I dag ligger vi på rundt 87, mye takket være Pepsi Max' sterke posisjon, fortsetter hun.

Uredd

Av kolleger beskrives Helene som uredd og fremoverlent og hun har et energinivå de fleste vil misunne henne. Og når hun først har bestemt seg for noe så gjennomfører hun. Selv om det koster blod, svette og tårer. Det fikk den tidligere fotballspilleren smertelig erfare da hun litt spontant - og uten å være nevneverdig forberedt – meldte seg på KK-mila.

- Jeg har aldri vært noen stor løper, men i 2019 meldte jeg meg på KK-mila. Jeg hadde som mål å løpe under timen. Lenge gikk det bra, men til slutt så tok kreftene slutt. 300 meter før mål kollapset jeg, men nektet å forlate løypa. Det endte med at jeg ble støttet over målstreken av to personer. Den youtube-verdige målgangen – som jeg for øvrig ikke husker noe fra - endte med at jeg ble fraktet med båre til sykestuen de hadde på Bislett stadion hvor et flott legeteam tok seg av meg.  Det var litt pinlig med en gang – KK-mila er jo ikke akkurat triatlon - men nå ler jeg bare av det, sier Helene med et smil.

Hva lærte du av den opplevelsen?

- He, he. Ikke så mye, tror jeg. Kanskje at jeg bør trene litt mer? Nå skal sies at jeg er ganske aktiv, og jeg elsker å gå på langrenn. Jeg tilbringer derfor mye tid på hytta.

Pandemistart
Helene ble ansatt i Ringnes under pandemien. Hun hadde da jobbet tre år for Orkla og Pierre Robert. Og hun stortrives med den nye brushverdagen.

– Jeg ble ansatt to uker før Norge ble lukket ned for andre gang. Det ble en litt annerledes start. Det er jo litt spesielt å kun møte kolleger på teams. En dag møtte jeg en kollega på skitur. Det var første gangen vi så hverandre «live» og ikke bare som en rute på skjermen. Det var ganske spesielt, sier hun videre.    

Hvordan er det å få ansvaret for Norges største brusmerke i en alder av 26 år?

Akkurat alderen tror jeg ikke har så mye å si. Men jeg er veldig ydmyk for hva Pepsico og Ringnes har klart å bygge opp, og jeg er glad for at de har gitt meg tilliten til å forvalte merket videre, fortsetter hun.

Sover godt
Hender det at du tenker på jobben om natten?

- Nei, jeg sover godt. Jeg prøver så langt det lar seg gjøre å skille jobb og privatliv. Derfor liker jeg aller best å gjøre meg ferdig på jobben og la PC-en ligge igjen på kontoret. Det er viktig med et liv utenfor jobben.

Kan du bli sint?

Når ting er urettferdig og folk blir forskjellsbehandlet, sier jeg fra. Jeg var lenge engasjert i ungdomsgruppen til Plan Norge. Det ga meg mye, fortsetter hun.

Trives du i Ringnes?

- Ja , veldig godt. Og det er helt fantastisk å være tilbake på kontoret. Jeg bor på Sandaker som er en kort gåtur unna, og jeg smiler når jeg går langs Akerselva på vei til jobben, avslutter hun.
 

Se øvrige portrettintervjuer her.

- «Det er bare en brus», vil kanskje noen si, men spør du Pepsi Max-fansen er det mer enn som så. I tillegg til selve drikkeopplevelsen er det for mange en lidenskap og en identitet. Ja, nesten et kjærlighetsforhold, sier Helene Løvestam.

 

Navn: Helene Løvestam
Alder: 26
Bosted: Sandaker i Oslo
Stilling: Brand manager for Pepsi-porteføljen
Hobby: Ski, venner, reise
Favorittbrus: Pepsi Max

 

Ni kjappe med Helene
Ski eller løping = Ski. 100%
Ligge eller sitte på sofaen = ligge
Messi eller Marit Bjørgen = Marit Bjørgen.
Ferie i Norge eller utlandet = Utlandet
Kjøtt eller fisk = Fisk
A- eller B-menneske = Beggge. Legger meg tidlig og står opp sent. Elsker å sove.
Tog eller bil = Bil
Sjøen eller fjellet = Fjellet
Hund eller katt = Hund