Meny

Julebrussesongen er i gang!

Nå er det åpnet for salg av julebrus i norske butikker. Da vet vi at det nærmer seg jul.

Ringnes' julebrussjef Mie Maagerø Dalen er klar for julebrussesongen.

Ringnes' julebrussjef Mie Maagerø Dalen er klar for julebrussesongen.

 

Enkelte syns riktignok at salgsstart i midten av oktober er litt for tidlig, men det kan Ringnes’ julebrussjef Mie Maagerø Dalen fortelle at ikke gjelder julebrusfansen. 

– For alle som elsker julebrus starter ikke salget en dag for tidlig. De har ventet lenge nok, sier Mie.

3 av 10
Basert på salget tidligere år er det forventet at det totale julebrussalg ender på rundt 21 millioner liter. Av dette er litt under halvparten Ringnesvariantene Dahls julebrus, Solo Super julebrus, Ringnes julebrus og Hamar og Lillehammer julebrus. Sistnevnte er Norges desidert største med om lag 30 prosent av markedet. 

– Allerede første salgsuke i oktober vet vi at julebrusen tar et godt jafs av bruskategorien. Og så øker det fra uke til uke før det topper seg ukene før jul. Da er 3 av 10 brus som selges i norske butikker julebrus. Det er sier litt om hva julebrusen betyr for folk, fortsetter Mie.

Sukkerfritt vokser
Julebrus har tradisjonelt vært en sukkertung bruskategori, men nå er de sukkerfrie variantene i ferd med å ta igjen originalen. – Kanskje opplever vi første julen hvor de sukkerfrie variantene er større enn de sukrede, avslutter Mie.