Meny
Arendals Pilsner

Arendals Pilsner

Kategori:
Pilsner/Lys Lager
Alkoholprosent:
4.5%
Mat:
Svin, Kylling, Pizza, Pasta, Hamburger, Fisk
Arendals Pilsner

Historie

I 1839 startet ølbrygger Gregers Salvesen å brygge det Arendalsølet i et tidligere brenneri i Kittelsbukt. Ølet ble fort populært og i 1870 ble det bestemt at brenneriet skulle rives til fordel for et nytt bryggeri. I 1972-1973 ekspanderte bryggeriet og all produksjon flyttet til et nytt anlegg på Stoa. I 1990 ble Arendals Bryggeri en del av Ringnes, og idag brygges Arendals Pilsner på Ringnes Bryggeri.

Smak

Arendals Pilsner er en lys nordisk pilsner med en gyllen, strågul farge. Aromaen er lett preget av blomster og gress fra humle med milde innslag høy og halm fra malt. Smaken er godt balansert mellom maltsødme og bitterhet, med lett innslag av blomster.

Mat

Arendals Pilsners lette karakter gjør at ølet egner seg godt til norsk hverdagsmat som pizza, pølser, pastaretter, lett sjømat, kylling og andre lyse kjøttretter.

Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her.

Næringsinnhold Per 100ml

Energi
157 kJ (38kcal)
Fett
0 g
- hvorav mettet fett
0 g
Salt
0g

Ingredienser

Vann, maltet bygg, humle, aroma Allergener: Maltet bygg.