Meny
Frydenlund  Pilsner

Frydenlund Pilsner

Kategori:
Pilsner/Lys Lager
Alkoholprosent:
4.5%
Mat:
Svin, Kylling, Pizza, Pasta, Fisk, Ost
Frydenlund  Pilsner

Historie

I 1859 ble Frydenlund bryggeri grunnlagt av skipskaptein Mads Langaard. Bryggeriet ble lagt til løkka Frydenlund mot at bryggeriet ble hetende så. Mads Langaard var tidlig ute med å forstå viktigheten av merkevare og kvalitetskontroll, så i 1884 ble Frydenlunds varemerke, ML-stjernen, registrert som Norges første varemerke, og i 1886 fikk Frydenlund bryggeri Norges første bryggerilaboratorium. ML-stjernen pryder fortsatt Frydenlunds produkter. I 1977 ble Frydenlund fusjonert med Schous, og i 1978 selskapet tatt over av Nora Industrier som også eide Ringnes. I 1995 ble bryggeriproduksjonen flyttet til Ringnes. Bryggeribygningene fra Frydenlund bryggeri huser idag Høgskolen i Oslo og Akershus. Frydenlund Pilsner brygges nå på Ringnes bryggeri, med samme resept og Frydenlunds helt spesielle undergjær.

Smak

Frydenlund Pilsner er en nordisk pilsner med en gyllen strågul farge. Aromaen er balansert og lett preget av dufter fra humle og malt med en lav gjærfruktighet. Ølet er fyldig med en god balanse mellom maltsødme og humlebitterhet.

Mat

Frydenlund Pilsner egner seg godt til norsk hverdagsmat som pizza, pastaretter, lys sjømat, kylling, svin, spekemat og milde oster.

Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her.

Næringsinnhold Per 100ml

Energi
164 kJ (36 kcal)

Ingredienser

Vann, maltet bygg, humle. Allergener: Maltet bygg.