Meny
Ringnes Pilsner

Ringnes Pilsner

Kategori:
Pilsner/Lys Lager
Alkoholprosent:
4.6%
Mat:
Svin, Kylling, Pizza, Pasta, Fisk
Ringnes Pilsner

Historie

I 1876 ble Ringnes & Co bryggeri grunnlagt av brødrene Amund og Ellef Ringnes, og Axel Heiberg. Brødrene var svært arbeidssomme med en vitenskapelig nysgjerrighet og god forståelse av viktigheten av ny teknologi og de ansattes ve og vel. Ringnes & Co bryggeri var blant de første i Norge til å benytte telefon som salgsmedium, ha elektrisk lys på bryggeriet, egen fabrikklege og laboratorium. Fra begynnelsen frem til 1885 var bayerøl den viktigste sorten, men i 1886 insisterte Axel Heiberg på at Pilsener var fremtidens ølstil. Den 24. Juli 1886 ble den første Ringnes Pilsner brygget. For å sørge for en jevn og god kvalitet av ølet ble det i det samme år opprettet et eget gjærlaboratorium på bryggeriet der den legendariske Dr. Sopp rendyrket Ringnes-gjæren. I 2001 ble all produksjon flyttet til et topp moderne bryggeri på Gjelleråsen.

Smak

Ringnes Pilsner er en nordisk pilsner med en gyllen farge. Aromaen er ren og balansert mellom humle, malt og gjærfruktighet. Smaken er fyldig og ren med en tørr maltsødme og balansert bitterhet.

Mat

Ringnes Pilsner egner seg godt til norsk hverdagsmat som pizza, pastaretter, lys sjømat, kylling, svin og spekemat.

Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her.

Næringsinnhold Per 100ml

Energi
163 kJ (39 kcal)

Ingredienser

Vann, maltet bygg, humle. Allergener: Maltet bygg.