Meny
Ringnes Pilsner

Ringnes Pilsner

Kategori:
Pilsner/Lys Lager
Alkoholprosent:
4.6%
Mat:
Svin, Kylling, Pizza, Pasta, Fisk
Ringnes Pilsner

Historie

Den 28. November 1877 ble det første Ringnes-ølet brygget, knapt et år etter at brødrene Amund og Ellef Ringnes stiftet bryggeriet sammen med Axel Heiberg. Brødrene var svært arbeidssomme med en vitenskapelig nysgjerrighet og god forståelse av viktigheten av ny teknologi. Ringnes & Co bryggeri var blant de første i Norge til å benytte telefon som salgsmedium, ha elektrisk lys på bryggeriet, egen bedriftslege og laboratorium. Fra begynnelsen frem til 1885 var bayerøl den mest populære sorten, men i 1886 insisterte Axel Heiberg på at Pilsener var fremtidens ølstil og den 24. Juli 1886 ble den første Ringnes Pilsner solgt. For å sørge for en jevn samt god kvalitet av ølet ble det i det samme år opprettet et eget gjærlaboratorium på bryggeriet der den legendariske Dr. Sopp rendyrket Ringnes-gjæren. I 2001 ble all produksjon flyttet til et topp moderne bryggeri på Gjelleråsen.

Smak

Ringnes Pilsner er en nordisk pilsner med en strågul farge. Aromaen er preget av tørr maltsødme og en balansert bitterhet. 

Mat

Ringnes Pilsner egner seg godt til norsk hverdagsmat som pizza, pastaretter, lys sjømat, kylling, svin og spekemat.

Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her.

Næringsinnhold Per 100ml

Energi
164 kJ (39 kcal)
Fett
0 g
- hvorav mettet fett
0 g
Karbohydrater
3.6 g
- hvorav sukkerarter
0.2 g
Protein
0.4 g
Salt
0 g

Ingredienser

Vann, maltet bygg, humle. Allergener: Maltet bygg.