Meny
test 19_19.jpg

UTETIME

Hans Ingi Trygvason og Emma Bjørke.

Utetime er en podcast om og for utelivsbransjen, servert av Emma Bjørke og Hans Ingi "Hansi" Tryggvason. Begge har lang fartstid innen serveringsbransjen, er øleksperter og har stort engasjement for bransjen - og er grunnleggende nysgjerrige på hva som rører seg innen utelivet.Uteliv spilles inn i Ringnes Brygghus, der Hansi er daglig leder.

Har du innspill eller tilbakemeldinger til "Utetime" kan du sende en e-post til utetime@ringnes.no 

Her kan du høre Utetime:

Lytt på Spotify

Listen on Apple Podcasts

Aase E. Jacobsen, redaktør av magasinet Aperitif.no

Episode to: Klarer vi å holde på de beste folkene?

Emma og Hansi får besøk i Ringnes Brygghus av Aase E. Jacobsen, redaktør magasinet Apéritif og nettstedet aperitif.no , og forfatter av kronikken Noen stikker av med milliardene, som ble publisert like før påske. Hvorfor er det slik at serveringsbransjen får det som nærmest er for småpenger å regne i kompensasjon for å måtte legge ned driften, mens staten får 6,5 milliarder mer i inntekter fordi folk holder seg hjemme og innenlands? Dette spørsmålet stiller Aase i kronikken sin, og er et tema Emma og Hansi gjerne vil graver dypere i.

Roar Hildonen er innehaver av flere utesteder i Trondheim, og har gjennom tiår vært en pådriver for å løfte kompetansenivået innen mat og drikke på sine steder, til glede for byens mange restaurantgjester.  Mer enn 50 kokker og servitører har gått i lære hos Roar, men hva tror han om fremtiden, nå som mange muligens velger bort en karrierevei innen restaurantfaget?

Utelivsprofilen denne gangen er Bent Lindahl som driver utestedet og kulturinstitusjonen "Dama di" i Bodø. Nedstengingen av serveringsbransjen har selvfølgelig også vært utfordrende for Bent, men han velger også å se muligheter i situasjonen. Blant annet auksjonerer de bort en mengde kunst, slik at de kan åpne opp igjen i oppussede lokaler, når gjestene får lov å besøke dem igjen.
Blant kunsteverkene er en hodeløs Jesus og en fargerik hest i full størrelse.
Auksjonen kan du se her: 
https://www.facebook.com/kunstkaosogbar  

Som Emma forteller i sendingen inviterer NHO Viken Oslo til digitalt lyttemøte onsdag 14. april kl. 14:00 for å få innspill til en "recovery plan" for Oslos serveringssteder. For å lese mer og melde deg på kan du gå til denne siden

 

Om programlederne:

Emma Bjørke har lang erfaring fra serveringsbransjen, fra både inn og utland. Emma har vært over 10 år i Ringnes, med utelivsmarkedet som arbeidsområde. Emma er en av de fremste ølekspertene Ringnes har, og hun har gjennomført utallige ølkurs for servitører og bartendere over hele landet.

I 2021 ble Emma leder for bærekraft i Ringnes, og det er tema hun brenner omtrent like sterkt for, som hun gjør for utelivet.
Og da er det kanskje ikke så rart at Emma har et stort ønske om å få med seg utelivsbransjen på å utvikle en solid bærekraftagenda sammen med dem.

Hans Tryggvason er en islending vokst opp i Sverige og Norge. Han var den første til å vinne prisen “International Beer Sommelier of the Year” fra BII Beer Academy.Drevet steder som Gamle Major Håndverkerstuene og nå Ringnes Brygghus.

Med foredrag som “Øl til folket”, MaHoYe-analysen og arrangementer som Bryggeribråk jobber han hver dag for å spre kunnskapen om mat og øl til hele det nordiske folk.