Meny

Når er øl alkoholfritt?

Det meste av vårt alkoholfritt øl er faktisk ikke helt alkoholfritt. I Norge regnes det som alkoholfritt om det er mindre enn 0,7% alkohol.

I en typisk Munkholm er grensen 0,4%-0,6%. De ørsmå mengdene som finnes er ikke mer enn du finner i andre produkter som gjærer – for eksempel kefir.

Det er imidlertid snakk om så små mengder at myndighetene har definert det som alkoholfritt og helt ufarlig og greit å drikke.

Greit for gravide
Helsedirektoratet skriver følgende på Matportalen: Øl som går under betegnelsen alkoholfritt og inneholder mindre enn 0,7 volumprosent alkohol anses som et produkt som også gravide kan drikke uten å være bekymret for alkoholens negative virkninger.

Fullverdig øl
Alkoholfritt øl er et helt fullverdig øl og går gjennom de samme prosessene med de samme råvarene. Det eneste som skiller er alkoholfritt gjæres kortere. Gjæringsprosessen av vørteret starter, men stanses før det dannes alkohol. Det er helt avgjørende at gjæringen stanses på nøyaktig riktig tidspunkt. Går det over kan ikke ølet selges.

 

Tilbake til helseløftet