Arbeidet med å utvikle enda mer bærekraftige emballasjetyper har topp prioritet i det danske ølbryggeriet Carlsberg, som blant annet eier norske Ringnes. Siste bidrag er en ny prototype av en fiberflaske fremstilt av trefiber og plantebasert materiale.
Sommeren 2020 ble miljøprosjektet Bølgen etablert for å hjelpe bedrifter med å forebygge forsøpling av forbrukeravfall. Ringnes var første bedrift til å bli med på prosjektet, og sammen med festivalene Øya og PRIDE jobbes det nå med å legge til rette for plastmarte festivaler.
De nye, gjenvinnbare DraughtMaster-fatene til Ringnes har forbedret både smaken og holdbarheten på ølet. Nå blir de også enda mer miljøvennlige ved at den grønne plasten erstattes med gjennomsiktig plast.
Nordmenn er verdensmestere i panting. 1,4 milliarder plastflasker og bokser ble i 2020 pantet og sendt videre til resirkulering. Det er ny rekord. I 2021 åpnet bransjen et gjenvinningsanlegg for plastflasker slik at flaskene kan resirkuleres i Norge.
Med Imsdal var Ringnes først i Norge til å lansere drikkevareflasker laget av 100% resirkulert plast i 2019. I samråd med pantesystemet Infinitum har vi nå redusert mengden resirkulert plast i flaskene til 80%. Bagrunnen for beslutningen er å sikre at plasten kan resirkuleres flere ganger.
Carlsberg Group opprettholder momentum mot målene og forpliktelsene i Together Towards ZERO and Beyond (TTZAB), som ble lansert i august 2022. Med sine ESG- og menneskerettighetsrapporter for 2023 markerer gruppen sitt første fulle år med TTZAB-programmet og viser jevn fremgang på tvers av sine elleve fokusområder. Les Carlsbergs rapporter her.