Meny
LVVonen_FIR2.jpg

Fikk Europa og Asia som arbeidsplass

Oslo-Stockholm, Stockholm-Helsinki, Helsinki-Riga og Riga-Kiev. I flere år var dette reiseruten til Lars Vegard Vonen da han skulle på jobb for Ringnes og Carlsberg. - Noen ganger var det også nødvendig med besøk til Kazakhstan og Usbekistan, legger han til.

Senere har han jobbet for prosjekter i blant annet England, Italia, Sveits, Sverige, Malaysia og Singapore. Ikke mange kan vise til mer internasjonal arbeidserfaring enn Lars Vegard. Fra han begynte som ung trainee for 26 år siden har han tilbragt halvparten av tiden i andre land enn Norge. De fleste av nettene på hotell. Totalt har han jobbet i og med 17 ulike markeder.

Ta muligheten
- Jeg har vært heldig og fått oppleve mangfoldet i et internasjonalt konsern med vekstambisjoner, og jeg har tatt de mulighetene som har dukket opp. Mange tror det er umulig å komme seg ut, men ofte er det nok et større problem at mange begrenser seg selv - enn at det er mangel på muligheter. I hvert fall hvis man jobber for et stort internasjonalt konsern som Carlsberg. Men man må være tydelig på at det er det man vil, sier han.

Bedret prosessene
Lars Vegard forteller at han tidlig fikk mye ansvar. – Jeg var vel i midten av 20-årene da jeg begynte å jobbe med bryggeriene fra tidligere Sovjetunionen. Før jeg var 30 satt jeg i styrene til fem av dem. Bryggeriene hadde store utfordringer med både kvalitet og holdbarhet. - Vi fikk etter hvert kontroll på prosessene, og holdbarheten på ølet økte fra fem dager til ett år. Det ble en stor suksess. De fleste av ølmerkene og variantene vi vi lanserte på den tiden lever i beste velgående i dag, sier han.

Unikt nettverk
Lars Vegard forteller at mye av nettverket sitt fra tiden i utlandet benyttes jevnlig i dag. – Lidenskapen for øl er den samme overalt. Og ofte fungerer et godt konsept i flere markeder. Det er ikke alltid nødvendig å finne opp kruttet på nytt. Det er en av fordelene med å jobbe for et stort konsern som Carlsberg, fortsetter han.

200 reisedager
Selv om han hadde base i Stockholm og etter hvert i Vilnius og København, ble det i mange år 200 reisedager i året. – Tok du innenriksfly i Ukraina var det ikke sjeldent ståplasser i midtgangen. Alle skulle med. - Jeg har også fått tilbragt noen måneder i Malysia og Singapore. Da var familien med og vi hadde en fantastisk tid. Ølet i Malaysia er noe av det beste og ferskeste jeg har smakt, sier han.

Hjerte hos Ringnes
Føler du deg som en ringneser etter alle disse årene ute?

-Ja. Identiteten og tilknytningen til Ringnes har vært sterk hele veien. Jeg har jo også hatt sentrale stillinger i Ringnes innen Marketing, Salg og med ulike strategiske prosjekter, fortsetter han. Akkurat nå er det utelivsdelen av virksomheten som nyter godt av Lars Vegards kunnskaper og erfaringer.

Er du klar for nye eventyr i utlandet, hvis muligheten byr seg?

Ja absolutt. Dersom det dukker opp noe som passer både meg og familien så sier jeg nok ikke nei, avslutter han

 

Se øvrige portrettintervjuer her. 

 

«Tok du innenriksfly i Ukraina var det ikke sjeldent ståplasser i midtgangen. Alle skulle med.»

Lars Vegard Vonen
Direktør for KAM 

 

Navn: Lars Vegard Vonen
Tittel: KAM-direktør for uteliv

 

Ni kjappe
Ski eller løping. = ski
Ligge eller sitte på sofaen. = ligge
Messi eller Marit Bjørgen. = Messi
Ferie i Norge eller utlandet. = utlandet
Kjøtt eller fisk. = fisk
A- eller B-menneske. = A-menneske
Tog eller bil. = bil
Sjøen eller fjellet = sjøen
Hund eller katt = katt