Meny

Ringnes endrer distribusjon i 2026

Ringnes vil fra første kvartal 2026 distribuere merkevarene sine til dagligvaremarkedet via de tre kjedene. Selskapet beholder egendistribusjonen til utelivsmarkedet.

Administrerende direktør Marianne Ødegaard Ribe.

Administrerende direktør Marianne Ødegaard Ribe.

 

Beslutningen ble gjort kjent under et allmøte ved drikkevareselskapets hovedanlegg på Gjelleråsen klokken 14:30 i dag, tirsdag 3. september. Endringen vil påvirke rundt 250 ansatte.

– Det viktigste nå er å ivareta dem som blir berørt. Ansatte beholder jobben fram til overgangen om halvannet år. Når eksisterende arbeidsoppgaver bortfaller vil det være et tilbud om å gå inn i Ringnes’ omstillingsprogram. Her vil den enkelte få lønn mens vi sammen jobber for å finne ny jobb. Dette er et program som har fungert godt ved tidligere omstillinger, sier administrerende direktør Marianne Ødegaard Ribe.

Investerer for fremtiden

Bakgrunnen for beslutningen er et omfattende investeringsbehov for å kunne utvide kapasiteten innen produksjon, lager og distribusjon. Potensielle investeringer innen distribusjon beløp seg til nær 2 milliarder kroner. 

– Dette gjør vi for å rigge Ringnes for framtiden. Vi skal gjøre store investeringer slik at vi kan fortsette å produsere og levere de sterke merkevarene våre til det norske markedet. Innen distribusjon har vi vært opptatt av å velge den modellen som best sikrer Ringnes sin konkurransekraft framover, sier Ribe.

Både dagligvare (inklusive KBS) og uteliv har vært en del av vurderingene. 

– Konklusjonen vår er at kjedene vil distribuere varene til lavere kostnad og med en mer effektiv vareflyt ut til butikkhyllene. Dette er også den rådende modellen i det norske dagligvaremarkedet. Utelivsmarkedet er imidlertid annerledes, så her ser vi at både Ringnes og kundene våre er best tjent med at vi fortsetter å kjøre ut merkevarene våre selv, avslutter Ribe.

Overgangen til ny distribusjonsmodell skjer ved inngangen til mars i 2026. 

Ringnes vil fortsatt distribuere drikkevarer til sine utelivskunder.