I 1860 flyttet brødrene Ringnes fra Ringnes Gård i Krødsherad til Christiania, hvor de begynte å arbeide. Den eldste, Amund, begynte 20 år gammel på Akers Mek. Ellef som var 18 år, begynte som kontorist og senere som reisende salgsmann for Christiania Bryggeri. Her begynte også Amund fem år senere, i 1865, som bryggerilærling.
I 1876 startet brødrene, sammen med Axel Heiberg, Interessentskabet Ringnes & Co. Allerede ett år senere, den 28.november 1877 kunne Amund brygge første øl i eget hus. I 1899 endret selskapet navn, og gikk over til å være et aksjeselskap under navnet Ringnes Bryggeri A/S.
Ringnes-brødrene stod også sentralt blant dem som gjorde Fridtjof Nansens og Otto Sverdrups “Fram”-ferder mulig. Et varig minne om dette er de tre øyene i det nordligste Canada (vest for Grønland), som Sverdrup oppkalte etter bryggeriets stiftere: Axel Heiberg Island, Amund Ringnes Island og Ellef Ringnes Island.
Brødrene Ringnes var svært interessert og opptatt av forskning og utvikling. Ringnes var den første i Norge, og sannsynligvis den andre i verden, som fikk arbeidet frem og rendyrket sin egen spesielle gjærsopp eller gjærstamme. Dette var en direkte årsak til at man kunne lage brygg med jevn og stabil kvalitet. Kombinasjonen av fokus på kvalitet og viljen til satsing og modernisering har vært nøkkelen til bryggeriets suksess.
Ringnes har i 140 år vært en sentral aktør innen Norsk drikkevareproduksjon. Gjennom disse årene har flere bryggerier og drikkevareprodusenter blitt en del av selskapet, vår historie og våre merkevarer.
Den 25. april ble 98 prosent av aksjene i A/S Ringnes Bryggeri ombyttet til aksjer i Nora Industrier A/S. Nora Fabrikker ble stiftet, og ble morselskap for samtlige mineralvannsfabrikker og ølbryggerier under denne paraplyen.
En måned senere ble Frydenlund Schous Bryggeri, som var blitt sammenslått året før, innfusjonert som eget selskap i Nora Fabrikker.
Ringnes og Frydenlund Schous Bryggeri gikk sammen under navnet Ringnes Frydenlund A/S. Arendals Bryggeri ble overtatt av Nora Industrier A/S.
Nora Industrier A/S overtok E.C.Dahls Bryggeri. Siden 1976 hadde E.C. Dahls Bryggeri eid Bodø Aktiebryggeri, som i 1978 ble omdøpt til Nordlandsbryggeriet. Hamar Bryggeri ble samme år også innlemmet i Nora Industrier A/S.
Ringnes AS ble stiftet som følge av sammenslåingen av Nora Fabrikker og Ringnes Frydenlund A/S. Bryggeriene og mineralvannselskapene innen Nora Industrier ble samlet i drikkevaredivisjonen Ringnes AS. Nora hadde eid Farris AS siden 1961.
Alle bryggeri- og drikkevarebedrifter i Nora-systemet ble datterselskaper av Ringnes AS og fikk Ringnes-navnet.
Norsk Kildevann A/S i Imsdalen i Østerdalen ble en del av Ringnes AS. Det samme gjorde også Tou Bryggeri dette året.
Ringnes AS ble slått sammen med svenske Pripps og ble selskapet Pripps Ringnes AS.
Orkla ble eneeier av selskapet Pripps Ringnes.
Pripps Ringnes fusjonerte med Carlsberg i det som den gangen ble verdens femte største bryggerikonsern: Carlsberg Breweries.
Orkla solgte sin aksjeminoritetspost på 40 prosent i Carlsberg Breweries til Carlsberg AS, som dermed ble eneeier av Ringnes.
Ringnes AS selger Ringnes Arendals Bryggeri til ansatte og lokale investorer. Ringnes beholder 20 prosent eierandel i bryggeriet, men i 2015 ble også denne andelen solgt.
Ringnes starter opp produksjonen av brus på gjennvinnbare flasker. Gjenbruksflaskene, som tidligere ble vasket etter retur, fases ut i løpet av første halvdel av 2015.
Ringnes annonserer etableringen av E.C. Dahls bryggeri i Trondheim. Nye E.C. Dahls Bryggeri ble åpnet høsten 2016.
Besøk ecdahls.no for å lese mer om bryggeriet.
Ølkultursenteret og bryggeriet Ringnes Brygghus blir åpnet i Ringnes' gamle bryggerilokaler på Grünerløkka.
Les mer