I 1847 ble Carlsberg bryggeri stiftet av filantropisten Jacob Christian Jacobsen. Bryggeriet ble oppkalt etter hans sønn Carl Jacobsen og lå på en høyde på Valby i København. I 1904 ble Carlsberg pilsner utviklet av Carl Jacobsen, og den kjente Carlsberg logoen i art-nouveau stil ble reintrodusert. Logoen har i moderne tid blitt logoen til hele selskapet, og Carlsberg pilsner har blitt en av Carlsbergs viktigste varemerker.
Carlsberg har en lys strågul farge. Aromaen er preget av en lett gjærfruktighet med toner av eple, og høy og hasselnøtt fra malt. Smaken er ren og balansert, med lett maltsødme og bitterhet.
Carlsberg egner seg godt til lett norsk hverdagsmat som lyst kjøtt, pastaretter, pizza, salater, fisk og skalldyr.
Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her.
Finnes også på boks:
Vann, maltet bygg, humle. Allergener: Maltet bygg.