I 1856 ble E.C.Dahls bryggeri grunnlagt av levemannen Erich Christian Dahl i Trondheim. E.C. Dahl var en viktig aktør i byens næringsliv og en samfunnsorientert mann med mange verv. I 1857 kom det første ølet på markedet - Et bayerøl. I 1966 ble bryggeriet fusjonert med Aktiebryggeriet på Lademoen, hvor bryggeriet ligger den dag i dag.
Dahls Juleøl er en klassisk juleøl med en dyp rødbrun farge. Aromaen er preget av bananfruktighet fra gjær, og karamell, søtt grovbrød, brunt sukker og rosiner fra malt. Ølet har en god maltsødme med smak av karamellmalt, ristet malt, brød og frukt.
Dahls Juleøl egner seg til norsk julemat som ribbe, pinnekjøtt, juletorsk og lutefisk, eller til julekaker, rosiner og nøtter.
Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her.
Vann, maltet bygg, humle. Allergen: Maltet bygg.