I 1856 ble E.C.Dahls bryggeri grunnlagt av levemannen Erich Christian Dahl i Trondheim. E.C. Dahl var en viktig aktør i byens næringsliv og en samfunnsorientert mann med mange verv. I 1857 kom det første ølet på markedet - Et bayerøl. Frem til 1930 årene var bayerølet den viktigste ølsorten, men ble sidestilt med den stadig mer populære pilsneren. I 1966 ble bryggeriet fusjonert med Aktiebryggeriet på Lademoen, hvor bryggeriet ligger den dag i dag. Dahls Pils er blandt Norges eldste pilsnere og brygges med samme unike gjærstamme som har vært benyttet i over 70 år.
Dahls Pils har en strågul farge. Aromaen er lett preget av bananfruktighet fra gjær, i tillegg til en lett floral humleduft. Smaken er lett fruktig og godt balansert mellom maltsødme og humlebitterhet.
Dahls Pils egner seg godt til norsk hverdagsmat som pizza, pastaretter, lys kjøtt, lett sjømat eller som aperitif.
Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her.
Vann, maltet bygg, humle Allergener: Maltet bygg.