I 1876 ble Ringnes & Co bryggeri grunnlagt av brødrene Amund og Ellef Ringnes, og Axel Heiberg. Brødrene var svært arbeidssomme med en vitenskapelig nysgjerrighet og god forståelse av viktigheten av ny teknologi og de ansattes vel og ve. Ringnes & Co bryggeri var blant de første i Norge til å benytte telefon som salgsmedium, ha elektrisk lys på bryggeriet, egen fabrikklege og laboratorium. I 2001 ble produksjonen flyttet fra Grünerløkka til Gjelleråsen. Etter lovendring i 1999 ble Ringnes Julebokk lansert, og har vært brygget til hver jul siden.
Ringnes Julebokk er en doppelbock med en dyp rødsvart farge. Aromaen er kompleks og vinøs med noter av ristet malt, kaffe, krydder, og tørket frukt. Ølet er kraftig med en kompleks smak med mye maltsødme som balanseres godt mot en merkbar bitterhet.
Ringnes Julebokk egner seg til de tyngre juledessertene, sjokolade, sigarer og som avec til kaffe.
Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her.
Vann, maltet bygg, humle. Allergener: Maltet bygg.